A német barátommal beszélgettem a székhelyszolgáltatás előnyeiről

A német ismerősöm talán az egyik legjobb példa a német sztereotípiára, hiszen ő az az ember, aki órákon át képes szorongatni a kezében egy cigarettacsikket, hogy találjon egy kukát, mert ő aztán biztos, hogy nem nyomja el a járdán.

Mondtam neki, hogy tervezem a cégalapítást, viszont kicsit viszolygok attól, hogy a saját otthonomat adjam meg, mint céges székhelyet.

Mondta nekem, hogy náluk teljesen bevett szokás a székhelyszolgáltatás igénybe vétele, mert így nem az otthoni családi életet zavarja meg a hivatalos levelezés vagy épp egy ellenőrzés. A munkával kapcsolatos dolgok így egy külön helyen, a székhelyszolgáltatónál maradnak.

Utánaolvastam egy kicsit, hogy mit is jelent a székhelyszolgáltatás, és rá kellett jönnöm hogy a székhelyszolgáltatás előnyei egyértelműen meggyőztek abban, hogy ezt a típusú céges intézkedést inkább egy profi cégre bízzam rá.

Meg is találtam az előző bekezdésben lévő linken a Gross Office honlapját, ahol nemcsak azt láttam, hogy milyen ésszerű árakon kínálja a vállalat a székhelyszolgáltatást, hanem azt is, hogy van olyan lehetőség, ahol nem kell iparűzési adót fizetni.

Nekem ez nagyon tetszett, mert alapvetően a programozás lenne a céges szolgáltatásom, tehát nem kellene telephely, azaz jogosult lennék az iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatásra Újlengyelben.

Mint olvastam, a székhelyszolgáltatás előnyei között olyan dolgok vannak, mint például az, hogy nekem szinte semmit sem kell majd tennem. Mit értek ez alatt?

Hogyha a Gross Office céget bízom meg, hogy intézze el nekem a székhelyszolgáltatással kapcsolatos feladatokat, akkor lesz cégtáblám, átveszik helyettem majd a hivatalos iratokat, elektronikusan archiválják majd a dokumentumokat, kapok e-mailben értesítőt, sőt, be is szkennelik majd nekem a tartalmakat, kipostázzák hó végén a beérkező csomagjaimat, kiküldik az ügyvédemnek a székhellyel kapcsolatos iratokat és még tulajdoni lapot is biztosítanak.

Én tipikus programozó vagyok, azaz engem szinte csak és kizárólag a számítógéppel kapcsolatos dolgok érdekelnek, így szinte biztos, hogy a cégalapítás során a Gross Office céget bízom majd meg, hogy biztosítsa nekem a székhelyet, mert én őszintén szólva egyszerűen nem akarok ilyenekkel foglalkozni. Inkább megkeresem azt a pénzt, amit erre kell költeni, hiszen így maximálisan ki tudom majd használni a székhelyszolgáltatás előnyeit.

Még van pár hetem a régi munkahelyemen – ahol már felmondtam -, úgyhogy amint lesz egy kis időm, megalapítom a cégemet és elég valószínű, hogy rábízom ezt az egész hivatali ügyintézést a Gross Office-ra.

Én a programozásban vagyok jó, nem pedig a cégalapítással meg a székhelyszolgáltatással kapcsolatos ügyintézésben. Ismerősöm ugyanis nemrég csinált egy egyszemélyes kft.-t és vagy egy órán át mesélte, hogy milyen hercehurcát kellett végigjárnia ahhoz, hogy végre számlázni tudjon a külföldi munkaadójának.

Német barátom egyik hivatalból rohangált a másikba, itt írt alá ilyen papírokat, ott kellett személyesen megjelennie az ügyvéd előtt, itt kellett bankszámlát nyitnia, ekkor kellett felvennie a kapcsolatot egy jó könyvelővel…

Nekem ez nem fér bele. Én nem akarok ezzel foglalkozni, mert amíg rohangálok és elveszek a hivatali ügyintézés útvesztőjében, addig keresek annyi pénzt, hogy ezt az egészet inkább profi szakemberekre bízzam.

Nekem szimpatikus a Gross Office székhelyszolgáltatása, illetve az is, hogy tele van a weboldaluk rengeteg szakmai cikkel is.