A német levelezőtársam és a selfiegépes kalandok

Miután évekig tanultam a német nyelv fortélyait, sajnos nem sikerült úgy elhelyezkedni, hogy használnom is kelljen. Szerencsére, a német tanárom javasolt egy oldalt, ahol nyelvtanulás céljából, levelezőtársat lehetett találni. Bár a levelezés már kihalóban van, én azért szeretem olvasni a kézzel írott szavakat.

Igazán élvezetesnek találtam a levelezést, és szinte mindig csatoltunk nyomtatott képeket is a borítékba. A lakótársammal éppen a házibulis időszakunkat éltük, és minden héten rendeztünk tematikus esteket, amire a https://selfiegep.hu/fotogep/ oldalról béreltünk selfiegépet. Nagyon gyorsan rászoktunk a Selfiegép.hu szolgáltatásaira, hiszen minden bulink egyedi témával rendelkezett, és a selfiegép ilyenkor hasznosnak bizonyult az élmények megörökítésére. Azért is szerettük meg nagyon, mert azonnal lehetett vele képeket nyomtatni, és nem volt limitálva a fotók száma. A buli élményt emelte, hogy plusz kellékeket is biztosítottak, amikkel még viccesebb fotók készültek.

Egyik alkalommal megbeszéltük a levelezőtársammal, hogy eljön meglátogatni Budapestre. Az egyetemen arra hétre hirdették a “Minden napra egy kultúra” rendezvénysorozatot, és a lakótársam felelt a germán napért. Kitaláltuk, hogy a https://selfiegep.hu/fotogep/ weboldaláról rendelünk egy fotógépet arra a napra, illetve fogjuk javasolni a többi nap szervezőjének is. Egy selfiegép bérlése azért is jó ötlet egy ilyen eseményre, mert nem volt megszabva, hogy mennyi fotót lehet készíteni, nyomtatni. Sőt, még az esemény logójával és dátumával is el lehetett látni a képeket. Azért is praktikus, mert 3×3 négyzetméterre van szükség a berendezés felállítására. És a problémamentes használat biztosítására a Selfiegép.hu munkatársa végig ott van, hogy segítsen. A szervezők lelkesen fogadták az ötletünket, így a hét mindennapjára volt egy fotógép.

Megérkezett a levelezőtársam, nagyon örültünk, hogy végre személyesen is találkozhattunk. Izgatottan készültünk a rendezvényre, elhatároztuk, hogy mindegyik nap elmegyünk, és a selfiegéppel megörökítjük az itt töltött közös időt. Nagyon klasszul meg lett szervezve, mert minden napra más hátteret kértünk a Selfiegép.hu-tól. Mulatságos volt a jelmezekkel és kellékekkel felszerelkezve fotózkodni. A tükörreflexes fényképezőgépnek és a stúdióvakunak hála, nagyon szép és jó minőségű képek születtek. Ami még szórakoztatóbbá tette az egészet, hogy lehetett rövid felvételeket is készíteni, amiből GIF készült.

A hét méltó lezárása a selfiegéppel karöltve

Mindennap készítettünk egy csomó selfiet és GIF-et, a hét végén pedig a képekből összeállítottunk egy albumot, úgy, hogy mindkettőnknek legyen egy-egy példánya belőle. A hét megkoronázására pedig, természetesen, megszerveztünk egy házibulit, amire a https://selfiegep.hu/fotogep/ már jól ismert oldaláról, rendeltünk egy fotósarkot. Ezt is tematikus bulinak terveztük, hogy ne lógjon ki a sorból. A témája a német mesehősök voltak, a levelezőtársam tiszteletére.

A buli hihetetlenül jól sikerült, és abszolút kihasználtuk a 8 órára kibérelt selfiegépet. Nagyon viccesek voltak a jelmezek, a képek akár egy mesekönyvbe is megállták volna a helyüket. Az este végén az összes képből csináltunk egy rövid vetítést, és egy tablót, amit mindenkinek elküldtünk. A legtöbb vendégnek annyira tetszett, hogy nem győztem elküldeni a https://selfiegep.hu/fotogep/ linkjét. A levelezőtársam is nagyon jól szórakozott, és mondta, hogy máskor is használjunk selfiegépet, ha jön. Mi több, lehet, hogy legközelebb hozza a barátait, mert nekik is megakarja mutatni, hogy mennyire jól lehet szórakozni egy fotógéppel. Örültem, hogy ezt mondja és, hogy ennyire jól sikerült az itt léte, a jó programoknak és a Selfiegép.hu-nak köszönhetően.