A Németországban dolgozó kuzin, és az autógumi árak

Az egyik unokatestvérem évek óta dolgozik Münchenben a barátnőjével, és sajnos a munkájábóül adódóan elég ritkán van alkalmuk hazalátogatni. Nagyon sajnálom, ugyanis gyerekkorunkban nagyon jóban voltunk, és mivel közel laktunk egymáshoz, így rengeteg szabadidőnket töltöttük együtt. Aztán az érettségi után teljesen más irányba mentünk mid a ketten, ő kitanult mérnöknek, és Németországban kapott állást. Viszont így csak körülbelül két évente van alkalmuk hazalátogatni, úgyhogy minden alkalmat igyekszünk megragadni, amikor találkozni tudunk. A legutóbbi ilyen eseménykor is összeült a család, beszélgettünk mindenféle témákról, kinti helyzet, itthoni helyzet, és véletlenül szóba került, hogy milyen magasak Németországban az autógumi árak.

autógumi árak

Mivel viszonylag messze lakik a munkahelyétől, és a tömegközlekedés sem jelent számára megoldást, ugyanis rengeteget kellene gyalogolnia ahhoz, hogy bejusson, így csak az autó maradt az egyedüli opció a számára. Ezzel nem is lenne semmi baj, csakhogy egy gépjármű fenntartásával bizonyos kötelezettségek is járnak. Szervizbe kell hordani bizonyos időközönként, üzemanyaggal kell ellátni, és időről időre ki kell rajta cserélni a gumikat. Igen ám, csakhogy odakint mind a cseredíj, mind pedig az autógumi árak elég magasak, és bár nem, mintha nem férne bele neki, de azért a magyar takarékosság dolgozik benne, sajnál ennyit kiadni érte.

Szóval ahogy erről beszélgettünk, eszembe jutott, hogy a múltkor én is gumikat kerestem a saját kocsimra, és belefutottam egy nagyon jó kis webshopba, ahol világszínvonalú autógumikat lehet rendelni diszkont árakon. Mondtam is a drága kuzinnak, hogy másnap keressen fel, mert mutatni szeretnék neki valamit. A következő napon át is jöttek hozzám, és amíg a barátnőink elcsevegtek, addig mi leültünk a gép elé, és kikerestem neki a gumidiszkont.hu oldalát, hogy meggyőzzem: sokkal jobban jár, ha itthon veszi meg és cserélteti ki a verdáján az abroncsokat, mintha odahaza tenné. Egészen meg volt lepődve, hogy még euróba átszámítva is mennyire kedvező áron voltak fenn a jobbnál jobb gumiabroncsok, szerintem nem is gondolta volna, hogy ilyen alacsony autógumi árak fogják itthon várni.

Ki is nézett magának egy jó kis szettet, regisztráltunk neki és megrendeltük. Mivel két hetet maradtak itthon, így bőven megérkeztek a gumik, még cseréltetni is volt ideje elmenni velük. Annyira hálás volt a segítségemért, hogy megígérte: ha legközelebb itthon járnak, valami egészen különleges ajándékot hoznak nekem!

Kíváncsian várom, mivel rukkol majd elő, de addig sajnos még várnom kell két évet, talán kicsit többet. De az biztos, hogy ha legközelebb gumit akar cseréltetni a kocsiján, akkor újra a gumidiszkont.hu-hoz fog fordulni!