A németországi fotóim honlapjához német minőségű webtárhely kell!

Kettős állampolgár vagyok: a születésemkor a magyar állampolgárú szüleim épp Németországban tartózkodtak, pontosabban szólva ott éltek már egy éve. Sosem terveztek véglegesen kiköltözni oda, hiszen fontosak számukra a magyar gyökereik, azonban munkájukból adódóan egy kis időre kivándoroltak a sokat áhított nyugatra. Tudniillik édesanyám és édesapám is szociofotósként dolgoznak már jó hosszú ideje egy országos lapnak, és amikor én születtem volt egy olyan megbízásuk, hogy több újságíróval együtt vizsgálják meg és dokumentálják a Németországban élő törökök életét Münchenben a kilencvenes évek elején. Szóval így kerültem én a németek közé.

Amikor hazaköltöztünk Magyarországra a szüleim úgy döntöttek, hogy ha már megadatott nekem az a szerencse, hogy német állampolgár is lehetek, akkor nem hagyják elúszni ezt a lehetőséget. Otthon sokat beszéltek hozzám németül, majd német-magyar két tanítási nyelvű iskolába írattak be. Az idő előrehaladtával pedig már anyanyelvi szinten értettem és használtam a német nyelvet.

Mindemellett nem csak a német nyelvtudásomat örököltem a szüleimtől: hasonlóan hozzájuk, belőlem is hivatásos szociofotós lett az egyetem elvégzése után. Sok helyen voltam már a világban, de egy helyre rendszeresen visszajárok, az én szerelem városomba: Berlinbe.

Bár elsősorban én is egy lapnak dolgozok, mint fotós, de nemrég úgy határoztam, hogy elkezdem „reklámozni” a munkáimat az interneten is, hátha felfigyel a tehetségemre valaki. A lapnál dolgozó közül mindenki támogatta ezt az elképzelést, de figyelmeztettek előre, hogy ha egy honlapot szeretnék indítani a fotóimhoz, akkor szükségem lesz web tárhelyre lesz, ezért javasolták, hogy mielőbb nézek utána az interneten a tárhely bérlés áraknak. Egyikőjük azt mondta, hogy ismer egy ilyesmivel foglalkozó céget és kezeskedik a professzionalizmusuk felett, mert abszolút megbízhatóak. Felírta nekem egy papírra, hogy: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest, én pedig hazaérve a munkából fel is kerestem a weboldalukat, mely már a legelső pillanattól kezdve teljesen meggyőző volt számomra. Az információkat elolvasva megtudtam, hogy ennek a cégnek több, mint 500 szervere, valamint több, mint 800 ügyféllel rendelkezik már, kifogásolhatatlan a munkája a hosting piacon. Rengeteg globális multinacionális vállalat a beszállítója, emellett a cég munkatársai dolgoztak már a legnagyobb, világméretű cégeknél is. Felhívtam közben a kollégámat, hogy valóban szuper szolgáltatást ajánlott nekem, hiszen már a felhasználóbarát oldalnak köszönhetően nagyon pozitívak lettek a benyomásaim. Ő biztosított arról, hogy nem fogok csalódni, ha náluk intézem a tárhely bérlést a honlapomhoz. Igazán szimpatikus volt számomra az is, hogy a minőség meggyőződése érdekében a jövőbeli ügyfél öt napig ingyen is tesztelheti a választott szolgáltatást. Részletes tájékoztatást írnak arról is, hogy a web tárhely bérlés Linux-alapú és, hogy a tárhely szervereiken a cPanel-t használják, valamint arról is, hogy a tárhelyek stabilitását a CloudLinux garantálja, mégpedig úgy, hogy minden egyes ügyfelüknél limitálják az erőforrás halmazt, így ezzel az összes felhasználó egyáltalán nincs hatással a szerveren található többi tárhelyre, és azok működésére. Hasonlóan tetszett az, hogy arról is írtak, hogy az SSD web tárhelyek mind kompatibilisek sok tartalomkezelő rendszerrel, olyanokkal, mint például a Joomla, a Drupal, vagy a WordPress. A szintén precíz tájékoztatásnak köszönhetően szempillantás alatt világossá vált, hogy az én nagyméretű képes elemeket tartalmazó művészeti bemutatkozó honlapomhoz az SSD Ten, 10 gigabájt tárhelyű csomagra lesz szükségem.

Végül azonnal ki is béreltem az említett tárhelyet, azóta pedig egy olyan dolog sem volt, amiben csalódnom kellett volna. A honlapom nagyon klasszul működik, nagy felbontású és jó minőségű képeket tudok feltölteni, ráadásul a honlap működtetésével is minden rendben megy. Nagyon örülök, hogy őket választottam!