Autós tippek egy németországi magyartól

Egy kedves barátom Németországban dolgozik már lassan három éve, és végre eljött az ideje, hogy meglátogassam kint. Igaz, évente többször is jár haza, mert van itthon is egy lakása, és a szülei is Magyarországon élnek. Ő általában autóval jár, mert nem szeret repülni, ráadásul mindig telepakolja a csomagtartóját, mikor utazik. Úgy döntöttem, én is kocsival megyek ki hozzá, mert szerettem volna megtapasztalni a német autópálya élményét. Már nagyon sokat hallottam a híres autobahn-ról, ahol csak úgy száguldoznak a jobbnál jobb járművek. Meg kell mondjam, nem csalódtam a németekben. Ők tényleg adnak a minőségre, kényelemre, és át tudják érezni a vezetés örömét. Nem is csoda, hogy annyi jó márkájuk van a piacon.

Na de beszéljünk most az én utamról. Mikor megérkeztem András otthonába, leültünk beszélgetni egy tál finom currywurst és egy korsó sör kíséretében. Én nagy izgatottan fel is hoztam az autós témát, és feltettem minden kérdést, ami foglalkoztatott. Hatalmas meglepetésemre közölte velem, hogy ő nem német, hanem magyar oldalról szokott autófelszerelést rendelni. Azt mondta, neki ez jobban megéri a kedvező árak, és egyéb kényelmi okok miatt is. A német oldalak, amiket talált, sajnos nem nyerték el a tetszését. Ajánlott is egy oldalt, amiről rendelni szokott a szülei címére, akik átveszik a csomagot, ő pedig félévente jön, és elviszi a rendelt dolgait az autóval. Azért is szereti így rendezni a dolgokat, mert a némettudása még mindig nem tökéletes, és örül neki, ha magyar oldalról rendelhet, mert ez sokkal gyorsabbá teszi a vásárlást. És persze nem utolsósorban fontos számára az, hogy egy hazai céget támogasson.

Az autófelszerelés téma engem is érdekel mostanában, mert van egy pár dolog, amit be akarok szerezni. Úgy gondoltam, hogy jól jönne például egy tetőbox a hosszabb utazásokhoz, illetve egy kerékpártartó is. Az autofelszerelesek.hu-t átböngészve meg is találtam mindent, amire szükségem lehet. Már értem, hogy miért vásárol mindig tőlük. Az árak tényleg verhetetlenek, és a termékek szintén nagyszerű minőségűek. Rengetegféle márka termékeit forgalmazzák, így mindenki kedvére válogathat a pénztárcája és ízlése szerint. Ráadásul, ha szerencsés vagy, sokszor ki lehet fogni egy-egy akciót is.

András barátom először egy síléctartót rendelt a boltból, még februárban, amit rögtön fel is szerelt, és már utazhattak is a hegyekbe. Elmesélte, hogy a téli kirándulásuk alatt milyen hasznos volt ez a kiegészítő, és ezek után elkezdett a többi autófelszerelés után kutatni az oldalon. A következő vásárlása a síléctartóhoz szükséges táska volt, amit külön lehet megvásárolni. Ez pont nem volt a raktáron, de azt mondta, hogy két nap alatt be is szerezték neki, és a kiszállítás is nagyon gyorsan ment. Sőt, még a német kollégái is érdeklődtek arról, hogy honnan vette ezt az új autófelszerelést. Természetesen ők is ki szeretnék használni a lehetőséget arra, hogy ilyen kedvező áron szerezzenek be mindent. Volt már rá példa, hogy András rendelt nekik kiegészítőket az oldalról, amiket aztán elhozott autóval Németországba. Hihetetlen, hogy még így is megéri!

Én kicsit bizonytalan voltam az online vásárlás terén, hiszen még soha nem rendeltem ekkora méretű vagy értékű csomagot. Jobban szeretem élőben megnézni a termékeket, és ezután kiválasztani a legjobbat. Úgy láttam, hogy személyes átvételre is van lehetőség, de mivel nem pesti vagyok, ezért marad a házhoz szállítás. András végül megnyugtatott erről is, és a nagy élménybeszámolója után úgy döntöttem, hogy én is leadom az első rendelésem.

Egy tetőboxot rendeltem először, mert erre volt a legnagyobb szükségem. Sokszor kevésnek bizonyul az autóm csomagtere, és már régóta szeretném bővíteni ezzel a tárolóval. A tetőbox már meg is érkezett tegnap, és fel is szereltem a kocsira. Fekete színűt választottam XL méretben, ami gyönyörűen illik az autóm színéhez és formájához. Azt el is felejtettem mondani, hogy ajándék is járt hozzá, amit én választhattam ki a mágneses telefontartó vagy USB töltő közül. Én az utóbbit választottam, mivel telefontartóm már van a kocsiban, a GPS követéséhez használom. Németországba is ennek a segítségével utaztam.

Úgy voltam vele, hogy egy huzatot is érdemes venni a tetőboxra, szóval így is tettem. Ezzel könnyebb lesz majd a tisztán tartása, illetve meg tudom őrizni a doboz szép állapotát. A tetőbox kiegészítéseként egy LED világítást is ajánlott az oldal, ami szintén praktikus lehet.

Kicsit talán túlzásba vittem a vásárlást, de mikor megláttam, hogy autós táskákat is árulnak, nem bírtam ki, hogy ne rendeljem meg ezeket is. Már alig várom, hogy megérkezzenek. Ezután a csomagtartóm végre szépen és rendezetten fog kinézni, valamint a ki-be pakolás is egyszerűbb lesz. Nem szeretem, ha a holmik össze-vissza vannak dobálva, és mindig műanyag táskákat kell használnom a bevásárlások után. A környezetvédelem szempontjából is jobb ez a megoldás. A táskák jó nagy méretűek, a képek alapján tartósnak tűnnek, és két év garancia is jár rájuk. Egyébként a legtöbb termék garanciás, ami szintén megnyugtatott a vásárlás során.

Igaz, nem autófelszerelés, de hátizsákot is találtam a webshopban, ami szintén elnyerte a tetszésemet, de ezt majd csak a következő alkalommal rendelem meg. Leginkább egy strapabíró utazó hátizsákra lenne szükségem repülőutakhoz, de láttam az oldalon szuper laptoptáskát és biciklis táskát is. Az árkategória itt láthatóan magasabb, de nyilvánvalóan ez az átlagon felüli minőség miatt van. Nagyon szeretnék végre egy márkás, felsőbb kategóriás táskát kipróbálni, hogy érezzem a különbséget.

Az oldalon feltüntették, hogy 2022-ben, illetve 2023-ban is díjat kapott a cég, ami szintén azt bizonyítja, hogy megéri náluk vásárolni. Ha esetleg mégsem lennél biztos a döntésben, érdemes elolvasni a lap alján található visszajelzéseket. Több ezer ember véleménye után is öt csillaggal büszkélkedhet a bolt, ami nem kevés munkát és elhivatottságot takar. Már több mint 10 éve jelen vannak a piacon, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak. A csapat tagjai pedig nagyszerű szolgáltatást nyújtanak, hiszen már rengeteg ember tetszését elnyerték. Akár telefonon, akár e-mailben is rendelkezésre állnak hétfőtől péntekig, a weboldalon feltüntetett munkaidőben. Ha pedig a hírlevelükre is feliratkozol, akkor még több egyedi kedvezményben lehet részed.

Nagyon hálás vagyok a barátomnak, hogy megmutatta ezt az oldalt, és segített az autófelszerelések rendelésében. Nélküle nem biztos, hogy megtaláltam volna, és valószínűleg még most is az autós boltokat járnám tanácstalanul, a legjobb választást keresve. Vagy esetleg azon aggódnék, hogy egy ismeretlen webáruházból kell rendelnem, ami ekkora értékű csomagnál azért kockázatos lehet. De most már tudom, ha autós kiegészítőkre van szükségem, akkor egyedül az autofelszerelesek.hu jöhet szóba.