Fürdőszoba csempe kék színben, hogy anyánk boldog legyen

Itthon maradottként különösen nehéz az élet, főleg úgy, hogy a húgom Németországban él, és folyamatosan beszámol az ottani kalandjairól, életéről, viszonyokról. Rendben, ő is hozott egy döntést, meg én is. Ige házasodtam, ide köt a munkám, ő pedig a tanulmányai befejezése utáni héten már repülőn is volt, szinte vissza se nézett. Megértem persze, hiszen odakint egy közepes munkával négyszer annyit keres, mintha idehaza a szakterületén helyezkedett volna el, ráadásul ő el tudott vonatkoztatni mindentől és mindenkitől. Anyukánk sokszor szomorkodik utána, de azért amikor ott jár, akkor mindig igyekszik meglátogatni. Mi is csak írásban tartjuk a kapcsolatot, de azért igyekszünk segíteni egymásnak, amikor csak tudunk. Például amikor belevágtam, hogy megvalósítsam anyánk nagy vágyát, hogy nála a fürdőszoba csempe kék legyen az eddigi kopott fehér helyett, akkor is beszállt anyagilag a költségekbe, és még az ötletet adó weboldalt is ő mutatta nekem.

Anyukánk régi nagy vágya volt, hogy a fürdőszoba csempe kék legyen, de amióta apukánk meghalt, azóta sajnos nem úgy haladnak a dolgok a szülői házban. Nekem családom van a fővárosban, a húgom külföldön él, szóval sajnos nem sok idő marad arra, hogy még a szülői házzal is foglalkozzunk. Viszont anyukánk, lévén szerény, vidéki asszony, sosem mondja ki konkrétan, hogy mit szeretne, nem kér, nem utasít, csak sóhajtozik nagyokat (amivel néha az idegeimre tud menni). De azt tudtam mindig is, hogy ezt a csempe dolgot nagyon szeretné, viszont ötletem se volt, hogy hogyan és mikor kivitelezhetném. Sokat beszélgettünk erről a húgommal, és valószínűleg őt is bántotta a dolog, ugyanis egyszer átküldte nekem annak az oldalnak az elérhetőségét, ami aztán átbillentett a holtponton. Egy kimondottan fürdőszobákkal és burkolatokkal foglalkozó webhely volt, amiből egy csomó mindent megtudhattam!

Mikor megnyitottam, egyből leesett, hogy miért küldte. És nem is bántam, hogy megtette, mert nagyon sokat megtudhattam belőle a csempézésről! Mikor végeztem a tudás elsajátításával, össze is állt a fejemben a terv: anyukámat elutaztatjuk egy hétre nyaralni, és mire hazajön a fürdőszoba csempe kék lesz, ahogy mindig is akarta! A feleségem is sokat segített a megtervezésében, és a csempét is ő választotta ki. Hiába, a nők esztétikai érzéke sokkal fejlettebb. Minden meg is volt, megvettük az alapanyagot, anyukámat feltettük a kirándulóbuszra, és irány a ház! Terv szerint elkészültünk, minden megújult, és a fürdőszoba csempe kék volt, de még milyen kék! Mintha a tengerbe menne az ember fürdeni esténként! A húgom annyiban segített, hogy szurkolt, és utalt át egy jelentősebb összeget a költségekre, ami nagyon jól is jött. Anyu teljesen el volt varázsolódva, mikor hazaért, a könnyeivel küszködött. Nagyon hálás vagyok azért az oldalér a tesómnak, remélem sok ilyen hasznos dolgot küld még át nekem!