Hogyan öltözködnek a német nők? Hogyan felelj meg az ottani elvárásnak?

Tavalyelőtt tavasszal Görögországban találkoztam Ottóval, aki Németországból, Saarbruckenből származik. Épp mindketten a tengerparton nyaraltunk és mit is mondjak, szerelmünk eléggé hamar lángra lobbant. Nagyjából két hónap távkapcsolat után meghívott magához néhány hétre. Hát mondanom sem kell, hogy mennyire izgultam. Saarbrucken ott van közel a francia határhoz, biztosan mindenki divatos lesz, főként hogy Ottó is rettenetesen elegáns megjelenésű férfi volt. Akkor épp egy közepes méretű cégnél voltam könyvelő, nem mondhatni, hogy túl sokat kerestem. A német tudásom miatt egy percig sem aggódtam, de hogy miből fogok magamnak új, divatos ruhákat vásárolni, az azonnal villámokat ütött a gondolataim között.

A főnöknőm hajlandó volt adni nekem három hét szabadságot, de csak bizonyos feltételekkel. Annyit kellett dolgoznom és túlóráznom az elutazásom előtt hogy, azt hittem, hogy beleszakadok a munkába és végül nem lesz energiám, hogy elmenjek Németországba. Közben pedig folyton azon ketyegett az agyam, hogy milyen ruhákat vigyek majd magammal. Még javában tartott a nyár, a saját nyári ruháimból pedig már elegem volt, ráadásul a javát már látta is Ottó.

Egy este, amikor kivételesen haza érkeztem hét óra előtt a munkából, az az ötletem támadt, hogy rendelni fogok magamnak nyári ruhákat a kedvenc oldalamról. Már évek óta hű voltam ehhez a webshophoz, hiszen azon túl, hogy szeretem a ruhákat, az áraikat sem érzem annyira elrugaszkodottnak, egyszerű könyvelőként is bármikor meg tudtam fizetni.

A ruhák öt nap múlva megérkeztek, és mint mindig, most is tökéletesek voltak. Annyira bezsongtam a dologról, hogy mielőtt elutaztam Németországba, még kétszer rendeltem magamnak egy, két darabot.

Hogy mit mondhatnék a németek öltözködéséről? Legfőképp az ragadott magával, hogy sokféle volt, de mégis mindenki büszkén vállalta a stílusát. Láttam azért jó pár olyan szettet is, amit az életemben soha nem vennék fel, de mégis azt gondolom, hogy a viselője ezzel akar kommunikálni valamit magáról és ez így van rendben. Nem azért jár azokban a göncökben, mert az a divat, hanem mert ebben érzi jól magát. És persze rengeteg gyönyörű, jól öltözött személlyel is volt szerencsém találkozni, akiknek szintén megvolt az egyedi stílusuk.nyári ruha

Saarbrucken gyönyörű város, azóta is itt élek és jövő héten ünnepeljük a két éves görögországi megismerkedésünket. Azzal kapcsolatosan, hogy hogyan sikerült az itteni divatba beilleszkednem, azt tudom csak mondani, hogy hű maradtam a saját otthoni stílusomhoz. És igen, így sikerült! Ha megpróbálok valakit leutánozni, abból csak gond lett volna, hiszen itt mindenkinek megvan a maga egyénisége: pont azért volt szükségem nekem is arra, hogy a magam stílusát megtartsam. Elárulok egy titkot is: habár már gyakran vásárolok német üzletekből, azért még évente többször előfordul, hogy a kedvenc otthoni webshoppomról rendelek magamnak egy halom ruhát a barátnőmhöz, aki elküldi nekem a csomagot postán. Az itteni nők mindig istenítik az otthonról rendelt darabjaimat.