Költözés: ezt így kell csinálni!

apróhirdetésEgy kedves barátom két évvel ezelőtt Németországba költözött. Szomorúan fogadtam akkor a hírt, mert már kiskorunk óta barátok vagyunk és nehezen tudtam elképzelni, hogy ilyen messzire költözik tőlem. Jó, Németország nincs annyira messze, de tény, hogy messzebb van most tőlem a barátom, mint amennyire idáig volt. Ha össze akartunk futni, csak rácsörögtünk a másikra és már egy óra múlva együtt ültünk valahol és beszélgettünk. Miután kiköltözött, ez már nem így ment. Persze örültem neki, mert szerette volna magát külföldön is kipróbálni, szerencsét próbálni, hogyan boldogul máshol. És nem utolsó sorban a magasabb fizetés is vonzotta. Beszél németül, úgyhogy ez egy percig nem volt probléma.

Szinte állandóan beszéltünk, és hetente egyszer beiktattunk egy pár órás skype-olást is, így mindig ki tudtuk beszélni magunkból a dolgokat és sokkal közvetlenebb maradt a kapcsolatunk, mintha csak írogattunk volna egymásnak. Néha azért meglátogatott, illetve én is meglátogattam őt. Sokat mesélt arról, milyen a kinti helyzet, milyenek az emberek, milyen a munkahelye, mikor merre megy, így azért én is fel voltam készülve mindig arra, milyen lesz, ha kint leszek nála.

Mindig olvasta a kinti híreket, igyekezett mindig mindennel képben lenni, hiszen az volt a lakóhelye, illik az embernek ilyenkor tudnia, mi is folyik pontosan körülötte. Aztán idővel úgy döntött, hogy végre hazaköltözik, amit szeretett volna, azt elérte kint. Szerzett tapasztalatot, új barátokat, spórolt rengeteg pénzt, úgy érezte, itt az ideje, hogy hazajöjjön.

Nagyon megörültem ennek, viszont ez egyenlő volt azzal, hogy az itteni lakását eladja, és egy másikat vesz helyette. Eredetileg is ez volt a célja, azért is ment ki, hogy gyűjtsön egy kis pénzt, hogy azt majd az új lakásának a felújítására és kicsinosítására tudja költeni. Elkezdődött hát a lakásának a hirdetése. Nem is tudtuk hirtelen, hol kezdjük el ezt az egészet. Azt tudtuk, hogy hirdetni kell ezerrel, hogy eljusson az emberekhez a hír, illetve házon belül, vagyis saját ismerősök között is híreszteltük, hogy van egy eladó lakás.

Hirdetni viszont nem tudtuk, hol érdemes. Rátaláltunk egy oldalra, ahol apróhirdetések tömkelege között lehet böngészni. Ez egy ingyenes oldal, nagyon egyszerű a használata és egyúttal megbízható. Egy ismerősünk nemrég adta el az autóját, ezért megkérdeztem, hogy ő hol hirdette meg, és ugyanezt az oldalt ajánlotta. Úgyhogy ezek után bátran belevágtunk és meghirdettük ezen az oldalon a lakást. Voltak róla szép képeink és egy részletes leírásunk, azt már akkor elintéztük, amikor ő kiköltözött, mert tudtuk, hogy ha eljön ez a pillanat, akkor nem szeretnénk a fotózással és leírásokkal, adatgyűjtésekkel elpazarolni az időt. Hanem szeretnénk azonnal bele is vágni.

Profilt hoztunk létre, megcsináltuk a hirdetést, aztán azon a felületen kezeltük is a bejövő megkereséseket. Felváltva csináltuk, amikor ő nem ért rá, akkor én nézegettem, és amikor én nem értem rá, akkor ő nézte a levelezéseket.

Nagyon megéri itt hirdetni, nem csak akkor, ha a lakásodat akarod eladni. Számtalan témában, illetve kategóriában lehet hirdetni, így aztán tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek van eladó autója, ruházata, ingatlanja, műszaki cikke, és még sorolhatnám.

Mi is viszonylag hamar megtaláltuk a vevőt a lakásra, aki nagyon rugalmas volt, így elég hamar sikerült időpontot is egyeztetni vele, hogy megnézze a lakást. Megbeszélték aztán, hogy mikor tudná megvásárolni, mikor tudna beköltözni. Ami pont elég idő volt arra, hogy a lakás árából egy újat találjunk. És a csoda még csak most kezdődik. Kiderült, hogy egy ismerősünk eladja a lakását, mert elköltözik a feleségével külföldre. Megállapodtak egy határidőben és az összegben, és ha hiszed, ha nem, olyan könnyen ment a csere, mintha csak egy szempillantás alatt történt volna. Ők pont akkor akartak kiköltözni, amikor a vevő – aki a barátom lakását megvette – be akart költözni a barátom lakásába. Szóval így a pénz sem volt gond, és mindenre pont elegendő idő volt. Szinte el sem hittem. Ilyen is csak nagyon ritka esetekben történik, nagyon szerencsésnek kell lenni ehhez. Mindenki élvezi a saját lakását, köszönhetően ennek az apróhirdetéses oldalnak.