Kötöttünk lakásbiztosítást, mielőtt elutaztunk az Oktoberfestre

Közeledik az Oktoberfest, és én még sosem voltam kint a fesztiválon. A barátommal elhatároztuk, hogy idén kilátogatunk. Egy kicsit félünk ugyan a nagy tömegtől, mert tudjuk, milyen népszerű ez a rendezvény, és nyilván München, sőt, egész Németország hatalmas hasznot húz belőle, úgyhogy egyre inkább igyekeznek elnyújtani az eseményt. Már régóta nem utaztunk el ilyen messzire, főleg, mióta összeköltöztünk. Az albérleten nincs lakásbiztosítás, és hogyha bármi történik, amíg nem vagyunk otthon, nagy anyagi károkat szenvedhetünk, nem lesz, aki megtérítse őket. Úgyhogy még a kiutazásunk előtt mindenképpen szerettünk volna lakásbiztosítást kötni. Egyeztettünk a főbérlőnkkel, hogy belemegy-e, nem szeretné-e esetleg ő intézni, ha már övé a lakás. Mondta, hogy jó ötletnek tartja és szívesen segít biztosító céget keresni.

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a lehető legjobb ajánlatot keressük. Így találtuk meg a Pannon-Safe Kft. honlapját, akik egy nagyon szimpatikus, biztosításokkal és egyéb pénzügyekkel foglalkozó cég. A főbérlő és mi is úgy gondoltuk, hozzájuk érdemes fordulni. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, jók az értékeléseik, úgyhogy biztos mi is elégedettek leszünk velük. Mi még sosem kötöttünk lakásbiztosítási szerződést, úgyhogy áthívtuk a tulajt, hogy együtt bogarásszuk ki a pontokat, a kiegészítő biztosításokat. Volt egy csomó lehetőség, úgyhogy alaposan át kellett gondolni mindent. Udvar nem tartozik a lakáshoz, úgyhogy a kerti bútorokra vonatkozó részt ki is hagyhattuk. Viszont a tűz nélküli füst és koromszennyezési károk, vandalizmus által okozott károk, kívülről való beázás, csőtörés és lopás esetén történő térítést jónak láttuk megjelölni. Az oldal egyik hasznos sajátossága, hogy található rajta egy online lakásbiztosítás kalkulátor, aminek segítségével online is tudunk biztosítást kötni.

Az online lakásbiztosítás kalkulátor egy igazi modern, időt spóroló megoldás, amit bármikor el tudunk végezni. Egy kérdőívet kell kitölteni, valamint az adatainkat megadni, és az alkalmazás ez alapján kiszámolja a biztosítási összeget. Mi is így kötöttük meg a szerződést. Egy másik előnye ennek a módnak az, hogy így a cég magára vállalja az előző lakásbiztosítási szerződésünk felmondását, amennyiben rendelkezünk ilyennel. Nekünk eddig ugyebár nem volt, de jó tudni. A szerződést mindig évfordulóra lehet felmondani, az előtt 30 nappal kell benyújtani a kérvényt. Meg is kötöttük a biztosítást, úgyhogy most már sokkal nyugodtabb szívvel nézhettünk elébe az utazásunknak.