motortire.hu – sokaknak így kezdődik meg az igazi tavasz és jó idő

Igen, ideje megrendelni a legújabb gumi szettet a motortire.hu oldalról, mielőtt még olyan meleg lesz, hogy akkor már azért nem akarnék motorra ülni. Ez a tökéletes, a tavaszias 18-22 Celsius fok. Ebben nagyon jól el lehet gurulgatni egy kényelmes, nézelődős tempóval, ami közben meg is érzi az ember, hogy fújja a szél, és persze azt is szuperül lehet érezni és tapasztalni, hogy milyen csoda tájak vesznek körül.

A leggyakrabban az osztrák Alpok és Németország, meg persze Olaszország felé vesszük az irányt. Egy nagyobb társasággal szoktunk menni, de mindenki a család része, mert a szüleim és a nagynéném is jön mindig a férjével együtt. Szóval ez általában egy nagy családi gurulás, ami ebből kifolyólag tök jó családi program.

A németajkú vidékek szeretetét pedig azt hiszem, hogy nem kell túlmagyarázni, hiszen magáért beszél a látkép, hogy milyen gyönyörűak a hegyek, völgyek és rétek főleg ebben a tavaszi időben, amikor minden színes és zöld egyszerre. A legélénkebb színeket ilyenkor lehet látni a természetben és ezt nagyon szeretem. A fél gyerekkoromat Németországban töltöttem, mert állandóan oda jártunk. Tulajdonképpen ez most nem is egy német hír, sokkal inkább egy kedves visszaemlékezés és élménybeszámoló, na meg figyelemfelhívás, hogy ne felejtsetek el új gumikat venni, ha már tényleg időszerűvé válik a csere!

Szóval rengeteget jártunk a szüleimmel főleg Németország déli részein, tavaknál és mindenféle természeti csodánál. A kedvenc részeim az osztrák határhoz közeli területek, ahol olyan a domborzat, hogy el sem hiszi az ember, közben pedig szintén csoda színű patakok kanyarognak a völgyekben. Az egész egyszerűen gyönyörű és kész. Ezért nagyon szeretem Németországot és ezt a vidéket, és mindig szívesen megyek vissza ide. Sok kedves emlékem kötődik hozzá, ezért teljesen mindegy, hogy melyik évszakban, vagy időszakban kirándulunk arra, mindig elkap valami nosztalgikus érzés – ami nagyon jó természetesen. De valahol talán mégis a tavasz a legkedvesebb nekem, a sok családi motorozás és kirándulás végett. A mostani tavaszra is tervben volt egy nagyobb kirándulás a németek felé, csak egy nem várt műszaki probléma miatt kicsit megcsúszott a dolog és ütemezett módon már nem is fért bele a közös út. Viszont ad hoc jelleggel szeretnék menni azért kirándulni, de ehhez is új gumikra lesz szükségem, mert amik fenn vannak már eléggé kopottak.

Erre elég jól bevált megoldás a motortire.hu. Ez nem az én oldalam, engem is csak ide navigáltak a nagyok, a szülők és rokonok, akik hamarabb rátaláltak. Milyen érdekes, nem? Persze ez csak annak tudható be talán, hogy ők már régebb óta és jobban benne vannak a motoros közösségek szerves életébe. Úgyhogy ők ajánlották nekem ezt a weboldalt, ahol a nevéből is sejthető módon különféle motorgumikat lehet venni. De aztán tényleg a legkülönfélébbeket!

A szokásos paramétereket kell megadni a keresőbe, mint a szélesség, a magasság és az átmérő. Ezen felül pedig megadhatunk olyan plusz elvárásokat, mint hogy milyen márkájú legyen a gumi, vagy hogy milyen kategóriára keresünk egyáltalán. Azt ugye nem is kell elmagyaráznom talán, hogy mennyire nem mindegy, hogy egy sportmotorra szeretnénk-e új gumikat tenni, vagy egy terepet járó túra járműre. Teljesen más bordázatra, összetételre, erősítésekre, egy szóval teljesen más kialakításra lesz szükség a két dolog esetében. De még akkor is hatalmas a különbség, hogyha nem ennyire távoli példákat mondok, hanem ennél közelebbi eseteket. Szóval fontos, hogy pontosan adjuk meg, hogy milyen kategóriájú motorra szeretnénk azt a motorgumit.

Amiben viszont új és nagyon szimpatikus nekem a motortire.hu, hogy nem csak az új gumikat lehet itt megtalálni, hanem bepipálhatjuk, hogy használt opciókat is dobjon fel a kereső. Ezzel azt gondolom, hogy nagyon sokat lehet spórolni és igazán jól járhat, aki ügyesen keres, és még egy kis szerencséje is van. Simán előfordulhat, hogy valaki éppen olyan terméket rak fel, amit tévesen rendelt, vagy eladta a motort, vagy tényleg bármi megtörténhet. Közben én meg pontosan azt keresem és akkor aztán örülhetek is, hogy hoppá, megkaptam a keresett dolgot sokkal kevesebbért.

A választható márkák között megtalálható az összes nagy gyártó, akiknek a termékei gyakorlatilag teljesen lefedik a piacot. Biztos vagyok benne, hogy itt mindenki megtalálja a magának való kereket, még akkor is, ha esetleg egy kicsit speciálisabbak az igényei. Gyakori ugyanis más területeken, hogy a hazai piacra nem feltétlenül jut el minden minőségi termék, egyszerűen mert nincs rá megfelelő méretű fizetőképes kereslet. Itt viszont nincs így a dolog, mindent meg lehet kapni a motortire.hu oldalon, ami motorgumi. Ráadásul mindig van egy csomó akció, most is láthatjátok az éppen futó termékeket a főoldal hirdetősávjában.

A kategóriák tekintetében is hasonlóan széleskörű a választék, mindenre gondoltak az oldal tervezői és karbantartói. Ha mindenre szeretnék kitérni, akkor azt hiszem, hogy a következő felsorolás megfelelő lenne: a motortire.hu oldalon tényleg mindenre lehet gumit kapni. Kezdjük a kilógóval: akár még kerti gépre is tudunk itt kereket nézni! De ha maradunk a motoroknál, a teljesség igénye nélkül vannak endurokhoz való, túra motorokhoz való, verseny, városi, sport, utcai, trial, robogó, oldalkocsi, classic,cross, chopper, quad és még rengeteg más típusú járgányhoz való gumik. Nem tudok mindent felsorolni, mert akkor azt hiszem, hogy holnapig írhatnám ezt a listát. Én azt gondolom, hogy aki komolyan keres, az itt megtalálja magának a megfelelő terméket.

Persze a robogósoknak sem kell más oldalra navigálni, ahogy a kerti járművekre kereket keresőknek sem, szóval tényleg jól nézzetek körül és megtalálhattok mindent. Még akár egy közösségi videózós csatornát is, ahol több videós tartalmat is megosztott már a motortire.hu csapata. Arról nem is beszélve, hogyha megvan a tökéletes gumi, akkor nem csak kiszállítást lehet kérni, de konkrétan be is lehet hozzájuk jelentkezni kicseréltetni a gumikat. És nem csak a motorok esetében tudnak segíteni, de autószervízbe is van lehetőség a weboldalukon keresztül bejelentkezni. Elvégre, ha egyszer valami bejön és bizalommal vagy felé, akkor miért is kéne másik helyet választani az autódnak, ha abban is tudnak segíteni?!

Vannak különböző akciók, amiket már említettem, itt különösen kiemelném a páros motorgumikra vonatkozó akciókat. Ami persze érthető, hogy mindenből szettet vesz az ember, így lehet mindig egyszerre cserélni és még a vásárlásnál is jobban járhatunk.

Bár tudom, hogy most talán több német hírre számítottatok, de ez egy olyan történet volt inkább, amit nemzetiség nélkül mindenki tud hasznosítani, remélem – legalábbis a motorosok mindenképpen. Ha tetszett a motortire.hu, akkor szerintem csapjatok le egy akcióra, aztán pattanjatok motorra, mert hamar itt lesz a nyár és akkor már nem biztos, hogy jól fog esni a meleg. Most viszont csodás a természet, csodás a környezet és hát még milyen csodásak lehetnek az új gumik a(z új) motoron! Jó utat, szép utat, benzinkutat, sziasztok!