Nem kell Németországba mennünk, hogy sikeres vállalkozásunk legyen

Gyerekkoromban ki nem állhattam a német nyelvet. Nem tudtam felfogni, hogy kit érdekelhet egyáltalán ez a nyelv, mikor tanulhatna angolul, franciául, kínaiul. Bizonyára ki lehet következtetni, hogy nem németből érettségiztem ezután. A legkülönösebb dolog történt velem azonban pár hónapja. Volt egy sorozat, amit az egyik munkatársam mindennél jobban ajánlott nekem. Azt mondta, hogy körülbelül megváltoztatta azt, hogy miként látja a világot. Szeretem az ilyeneket, úgyhogy úgy döntöttem, hogy megnézem.

A csavar az egészben az volt, hogy a sorozat eredeti nyelve a német volt. Nem találkoztam ekkor már a német nyelvvel körülbelül hat éve. Kellemes meglepetés volt, hogy mennyi mindent értettem. A sorozat nézése közben arra is rájöttem, hogy mennyire tetszik ez a nyelv. Igazából azért tartottam odáig csúnyának, mert az első dolog, ami eszembe jutott róla, az a fárasztó iskolai tanulás volt, ami nem egy választás.

Azóta elkezdtem németet tanulni és jól is fog jönni a jövőben, ha komolyan el akarom indítani a vállalkozásomat. Egy gyerekkori álmomat akarom megvalósítani úgy, hogy profitot is termeljen számomra. Fagylaltozót akarok nyitni, ehhez azonban több olyan gépre is szükségünk van, amiknek elég borsos ára tud lenni. Emiatt sokáig azt hittem, hogy a fagyis álmom pont ennyi marad: egy álom.

Szerencsére körbekérdezgettem az ismerőseim között, hogy mit tudnék ilyen helyzetben tenni. Ők egy Rdealer nevű oldalt ajánlottak, ahol olcsón tudok beszerezni ipari gépeket, amikre szükségem lehet egy fagyizó megnyitásához. Kaptam a lehetőségen, remélve, hogy barátaim nem túloztak az Rdealer szolgáltatásaival kapcsolatban. Mikor felléptem az oldalra, nagyon tetszett, hogy semmi nem volt túldíszítve. Nem azt mondom, hogy igénytelen lett volna az oldal, egyszerűen csak átlátható volt. Ez egy hatalmas szempont számomra, mivel a napom nagy részét a számítógép előtt töltöm. A személyes, internetes ügyintézéseket ezért szeretem minél hamarabb megoldani.

A kezdőlapra belépve az akciós termékek fogadnak. Ezek segítségével képet tudunk alkotni arról, hogy milyen árakat várjunk az Rdealer termékeitől. Az árakat könnyedén el tudjuk olvasni, jól láthatóan elkülönül az akciós ár az eredetitől. Ha bővebben kíváncsiak vagyunk a gépek paramétereire, akkor a képeikre kattintva ezekről is tájékozódhatunk. Ami kifejezetten üdítő újítás volt más internetes boltokhoz képest, az a leírások tömörsége volt. Nem kellett több oldalnyi szöveget átbogarásznom azért, hogy megtudjam azokat az információkat, amikre nekem feltétlenül szükségem volt. Tehát, egy kis felsorolásban össze van szedve minden fontos dolog, így szinte rögtön el lehet dönteni azt, hogy az adott termék számunkra ideális-e vagy sem.

Az olcsó árakat sokszor azzal lehet magyarázni, hogy használt termékeket is forgalmaznak. Ettől nem kell megrémülni, ezekre a termékekre is garancia érvényes. A garancia hosszát ugyanúgy megtudhatjuk a leírásból. Ha meggyőződtünk arról, hogy az adott termék ára megfelelő számunkra, akkor már csak a vásárlás folyamata van hátra. Ezt végig, szinte személyesen fogjuk megoldani. Tehát fel kell hívnunk őket és megbeszélni a részleteket. Nekem ez azért volt kifejezetten pozitív, mert így könnyedén el tudjuk kerülni az esetleges félreértéseket. Ez pedig nem egy rossz szempont, ha ilyen drága dolgokról van szó. A vásárlással nekem személyesen semmilyen gondom nem akadt, szinte mindig el tudtam érni őket és egyik kérdésem után sem éreztették azt velem, hogy valamivel untatnám őket, vagy nem lenne fontos az, ami engem érdekel.