Nem vettem autópálya matricát és megbüntettek, azóta sosem felejtem el

Amikor Németországba mentem, először bele sem gondoltam, hogy esetleg ott is fizetősek lehetnek az utak. Valahogy akkortájt nem fordult meg a fejemben, hogy ennek utánanézzek, pedig autóval mentünk ki. Most már sokkal okosabb vagyok, és ha egy utazást tervezek, bárhová a világban, és autóval megyünk, egyből megnézem, hogy vannak-e útdíjak.

www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019
www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019

Ezt a nagy változást az hozta, mikor itthon megkértem egy rokonomat, hogy vigyen el egy másik megyébe elintézni valamit, mert nekem nem működött az autóm. Természetesen örömmel elvitt, nekem pedig, mivel a sasát kocsimon van matrica a szakaszra, eszembe sem jutott, hogy utánajárjak, hogy kellene-e vennünk, meg sem kérdeztem, hogy neki van-e. Hát, elég drága utazás volt, a pótdíjas csekk nem sokkal később meg is érkezett hozzá. Kelletlenül de kifizettem, viszont többet nem akarok így járni ezzel.

A matricát mindig az autópályamatrica.hu oldalon veszem meg, illetve itt szoktam tájékozódni a fizetős útvonalakról és az aktuális díjszabásokról is, nem csak Magyarország, hanem Európa szerte is, mert erre is van lehetőség, vagyis van egy link, ami átirányít a megfelelő oldalra.

A fizetős szakaszok díjszabása és a matricák típusait itt lehet megnézni: www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019 , az információszerzésen kívül pedig itt is lehet megvásárolni a matricákat. Nagyon nagy segítség, hogy már online is meg lehet venni a matricákat, nem kell SMS küldéssel szórakozni, csak pár kattintás, felviszem az adatokat és nagyjából két perc alatt meg is van az egész.

Szóval, hogyha valakinek matricára van szüksége, akkor a kényelmes vásárlás miatt ezt az oldalt ajánlom: www.autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019 , ennél gyorsabban és egyszerűbben úgyis csak az applikációban lehet matricát vásárolni.