Német tapasztalat után magyar vendéglátóhely

Van egy kedves barátom, akit ezer éve ismerek. Ő már jó pár éve Németországban él, így átlagban évente egy-két hét van, amikor személyesen tudunk találkozni a hazalátogatásakor, de egyébként szinte mindennap beszélünk. Kint üzletvezetője egy vendéglátóhelynek – nagyon szereti a munkáját, de sokszor azt érzi, a főnökség és a kollégái sem könnyítik meg a dolgát. Másrészt hazavágyik, de egyelőre nem tudja elképzelni, hogy feladja a kinti életét. Kiválóan beszél németül és sok kedves barátot szerzett kint, a hosszú évek alatt felépítette az életét, de alapvetően egy kicsi, viszonylag ingerszegény településen él, így Németország színeiből nem lát valami sokat. Így az is fel szokott merülni nála, hogy ha nem is jön haza, akkor is legalább egy nagyobb városba költözik. De a jó állását meg nem szeretné otthagyni egyik napról a másikra. Nem könnyű döntések ezek…

Szoktunk arról beszélni, hogy milyen menő lenne neki egy saját hely. Nyithatna egy éttermet, egy bárt, vagy amit szeretne. Néha még utána is nézünk, honnan tudná berendezni. A vizes pohártól kezdve a tányérokon át az ételkészítéshez szükséges eszközökig mindenről van elképzelése, ráadásul a Hunnia Kristály webshopjában kb. mindent meg is talált. Nem tudom, ismeritek-e ezt a céget, de tényleg elég jó dolgaik vannak! Jó, az igaz, hogy egy saját vendéglátóhely megnyitásakor nem a vizes pohár az ember első gondolata ugyan, de jól tudjuk, hogy minden részlet nagyon tud számítani. Én nem vagyok ugyan szakértő, de nagyon tetszetős nekem ez a webshop. Tök sok hasznos infó van fent egyébként a vendéglátós kifejezésekről, a koktélokról, és a különböző, általuk forgalmazott termékekről. Szerintem mindazt, hogy egy elég profin összerakott webshopról van szó esetükben, laikusként is megállapíthatom.

A vizes pohár esetünkben egyébként sok egyéb pohártípussal jár együtt: az én kedvenceim például az íves talpaspoharak, több különböző fazonban találhatunk náluk pálinkás-, likőrös- és pezsgőspoharat is. Kancsót és/vagy kiöntő-dekantálót is találunk náluk, mindet a letisztult vonalvezetés jellemzi. Többségében ezek áttetsző üvegtermékek, de találhatunk köztük enyhén díszített darabokat is. Én nagyjából itt ragadtam le a webshopon, mert nagyon tetszettek ezek a minőségi üvegáruk, másrészt elcsodálkoztam, hogy milyen jó árban vannak. Még öt év pótlási garancia is vonatkozik a termékekre, ráadásul öt éven át!

Amit csak sokadjára szúrtam ki egyébként, az az volt, hogy a “nagyüzemi” mosogatáshoz milyen profi és általam addig nem ismert eszközök vannak a Hunnia Kristálynál. Egészen lenyűgöztek a különböző rekeszek, a profi kaparók és a sokféle tisztítókefe, ráadásul egész meggyőző volt a csaptelep-kínálatuk is.

vizes pohár

Szóval én abszolút látom a lelki szemeim előtt, hogy a tesókám innen rendezi majd be álmai helyét, de persze ezt neki is biztosra kell tudnia, hogy mit szeretne! Az tuti, hogy a Hunnia Kristály webshopjának felhozatalával nem nehéz beleélnie magát az embernek, hogy saját vendéglátóhelyet nyithat. Elvégre a profi felszerelés már félsiker, már csak egy szuper szakértői gárda szükségeltetik hozzá!