Németek az otthonunkban

Sosem értettem eleinte azt a trendet, hogy a háztartási gépek palettájáról, az ismerőseim körében miért nem tudja kiszorítani semmi a német márkákat. Mígnem varrógépet nem kellett vennünk, és ekkor olvastam utána, a varrogepguru.hu-n, hogy van olyan német márka például, ami nem kevesebb, mint 150 éve tevékenykedik ezen a területen. Ilyen kapásból a Pfaff. A varrógépeik felsorolásában az első.

És tényleg, Európában, a háztartási gépek és kiegészítő eszközök között sok olyan van, ami évszázados tradícióra tett már szert márkaként. Ami betonbiztossá teszi a használhatóságot és a tartósságot. Japán és Korea messze van. Régen nem érkezhetett idáig el, ahol mi élünk, olyan termék, ami ezen, távol-keleti országokban gyártatott. Itt nem ezeknek van felhasználói háttere, ami megmutatkozik a javíthatóságban is például. A Varrógépgurun rengeteg terméket elhoznak nekünk a kínálatukon keresztül, amik között persze nem csak német brandek vannak, de rengeteg kipróbált, és bevált, népszerű európai termék. (Egyébként ezekről egy listát az oldal aljára legörgetve olvashatunk végig legkönnyebben, ahol nagy méretű logó-listát böngészhetünk – van, aki ebből már ki is tudja válogatni, van-e olyasmi, aminek bizalmat szavazott már egyszer, így ragaszkodik hozzá)

Varrógépguru – a nevük mutatja, hogy alapos leírásaik és termékismertetőik vannak a rendelhető dolgaikról, és ezáltal fel is tudnak világosítani mindenről, de a lényeget tekintve egy nagyon jó kereskedőről beszélünk. Valóban széles árupalettával. Egy hímzőgépről is annyi mindent megtudhatunk náluk, hogy ha kezdőként, vagy haladóként otthonra akarnánk ilyesmit vásárolni, akkor lesz lehetőségünk a legtökéletesebb választást, döntést meghoznunk. Választékuk ráadásul folyamatosan bővül! A feleségem csak úgy nézegetni, olvasgatni is visszajár az oldalra. Nem csak apróságokért, de követni, hogy évről évre, mivel bővül a kínálat és mit tudnak az új “csodáik”. A gomblyukasztógéptől a stircelőgépig akár a profi varróvá, varrónővé válást is biztosítja a termékeik garmadája.

A weboldaluk korszerű, szerethető, ne felejtsük el, hogy egy hobbiként is szolgáló területről beszélünk és ezen az oldalon kívánságlistát és egyebeket is összeállíthatunk. Akit érdekel a téma, a hírlevelükre is mindenképp érdemes feliratkozni. És ott vannak még a nagyon profi, ipari szintű dolgok: ipari vasalóasztal mondjuk – kiszolgálnak ők minden igényt.

Visszatérve még a német vonalra, általánosságban. Bosch, Hausmeister – jó sok dolgot kínálnak csúcsminőségben a német márkák egyéb területeken is, szóval ma már én is azt javaslom, ilyen dolgokban nyugodtan tegyétek a voksotokat a jó öreg ismerősre, Németországra. Informatikai területen én Amerikára voksolok, az autózásban a japán csúcstermékek a kedvenceim, noha ezekben is jó Németország. Viszont a lakáson belül, a konyhában, fürdőszobában és egyéb helyeken én mindenképp a német termékekre hagyatkozom. Varrógépből is azt vettünk a Varrógépguru segítségével. Ilyen tekintetben megerősíthetem, hogy amit tőlük kaptunk, az tényleg csúcsminőség! Szóval ne vegyétek feltétlenül általános elmélkedésnek, amit leírtam. A varrógépünk a gyakorlatban is bizonyított azóta. Emiatt is egy ilyenre beszélnék rá bárkit, de az itt megismertetett oldalon persze járhatjátok a magatok logikáján kikövezett utat is, mert minden leírást és specifikációt megkaptok ehhez.