Németország mindig zöldebb

Magyarországon sajnos nem annyira elterjedt a megújuló energiaforrások használata, mint tőlünk nyugatra. Nálunk nagyon sok a maradi ember, és akkor is a rövidtávon olcsóbb, környezetszennyezőbb megoldást választják, mikor egyértelmű, hogy hosszabb távon olcsóbban jönnének ki. Ennek az az oka, hogy nem igazán vagyunk nyitottak az újra, és a régi, megszokott megoldásokat kedveljük, ha káros, ha nem. Tisztelet a kivételnek persze.

Ha viszont szeretnénk tenni azért, hogy egy élhetőbb és szebb bolygót hagyjunk hátra, hosszútávon pedig még spóroljunk is, akkor én a napelemeket tudom javasolni. Nem olcsó mulatság az elején, viszont nem is olyan megfizethetetlen, mint az sokan elsőre gondolják, és tíz év alatt visszahozza az árát, utána pedig ami marad, az a színtiszta megtakarítás.

Azt a kérdést viszont korántsem olyan egyszerű megválaszolni, hogy a napelem mennyibe kerül. Ennek az az oka, hogy minden család és ház más és más. Az árat befolyásolja a ház tetejének dőlésszöge, milyen a ház tájolása, és hogy mi vet árnyékot a napelem rendszer feltételezett helyére a nap mely szakaszában. És persze a fogyasztás, hiszen nem mindegy, mekkora teljesítményű rendszerre van szükségünk, hogy kiváltsuk a villanyszámlánkat.

Valódi árajánlatot éppen ezért csak egy helyszíni felmérés során nyert adatokból és információkból lehet készíteni, és így lehet csak megmondani, hogy a napelem mennyibe kerül majd a számunkra. A Pentele Solar Kft. a konzultációért és a helyszíni felmérésért egy forintot sem kér. Őket tudom ajánlani, a mi napelem rendszerünket is ők csinálták, és minden rendben volt. Pontos, korrekt, megbízható cég, reális árakkal. Ők tényleg minden kérdésre türelmesen válaszolnak, javaslatokat tesznek, hogy a napelem rendszerbe való befektetésünk minél hamarabb megtérüljön, és mi a lehető legjobban járjunk. Rengeteget segítettek, és azóta is hálásak vagyunk, hogy ilyen jól megcsinálták nekünk a napelem rendszerünket.

A https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules linken bővebben is olvashatsz a napelem rendszer megtérüléséről az említett cég oldalán. Sok érdekes és hasznos információhoz juthatunk, és csak megerősít minket az elhatározásba, hogy nekünk napelem rendszer kell. A cég a piac legnagyobb és legjobb gyártóival áll szerződésben, így a minőség garantált. Abban mindannyian egyetértünk, hogy jobban megéri egy drágább, minőségi rendszer, mint egy olcsó, amelyik hamar tönkremegy, vagy éppen nem látja el a feladatát normálisan. A cég presztízsét még tovább emeli, hogy 10 év szerelési garanciát vállalnak a munkájukra.

Németországban sokkal elterjedtebb a zöld életmód, de ez nem jelenti azt, hogy nálunk, Magyarországon, ne lehetne kiváló szakembereket és cégeket találni, akik szép lassan a mi hazánkat is zöldebbé teszik.