Raklapos állvány javaslat a Németországban élő testvéremtől

Sosem gondolná az ember, hogy honnan kaphat segítséget. Én például az évekkel ezelőtt Németországba települt öcsémtől vártam a legkevésbé, hogy az itteni problémámra megoldást tud találni, mégis sikerült neki. A cégnél, ahol dolgozom, komoly befektetés volt tervben, viszont a főnököm nem tudta, hogyan állhatna neki, és elsősorban tőlem várta a segítséget. Autó alkatrészeket forgalmazunk, és van egy elég komoly raktár is, tele dobozokkal és raklapokkal. Azonban a raklapos állvány, ami oda be volt építve, már igencsak elöregedett, és félő volt, hogy legközelebb már nem kapja meg a szükséges engedélyeket. Az pedig azt is jelentheti, hogy lehúzhatjuk a redőnyt, és az összes targoncázó, komissiózó, és mi, irodai dolgozók is mehettünk volna amerre látunk. Pont ezért volt fontos még időben kicserélni, mert így biztos, hogy tovább működhet minden, és én is megtarthatom a munkámat.

A tesómmal elég gyakran, van, hogy minden másnap vagy beszélünk, vagy üzenetet váltunk. Egy ilyen alkalommal történt, hogy elpanaszoltam neki a helyzetet, és azt, hogy ha nem sikerült megoldást találni, akkor kezdhetek állást nézegetni. Ráadásul az én nyakamba volt varrva a megoldás keresése, de körülbelül akkora a szaktudásom raklapos állvány terén, mint a harangöntésben. Egyszóval tanácstalan voltam, és fáradt. Nagyon fáradt. Szegény testvérem se valami kipihent, a híresztelésekkel ellentétben a nyugati határon túl sincs kolbászból a kerítés. Mégis, ennek ellenére is igyekezett tartani bennem a lelket. Igazából ő mindig is sokkal optimistább és talpra esettebb volt, mint én, vélhetően most is ez mondatta vele, amit. De megígérte, hogy utánanéz, hátha talál valami értelmeset, legalább addig sem céltalanul fogja pörgetni a telefonját. Megköszöntem neki, bár sok reményt nem fűztem a dologhoz.

Körülbelül két nappal később munkaidőben kaptam tőle üzenetet. Ez teljességgel szokatlan, ugyanis megegyeztünk, hogy ilyenkor nem zargatjuk egymást. Szóval valószínűleg fontos, gondoltam. Az is volt, mivel egy raktártechnikával foglalkozó cég elérhetőségét, weboldalát küldte el nekem, amelyik a raklapos állvány mellett egy csomó egyéb állvány és polctípussal is foglalkozik. Import, olasz termékeket forgalmaznak, és teljes kivitelezést is vállalnak nagyobb munka esetén, szóval egyetlen szó illett a felfedezésre: tökéletes. mire felocsúdtam, addigra már szinte magától dolgozott a kezem, megírtam nekik minden adatot: belmagasság, hosszúság, szélesség, és megérdeklődtem, hogy ilyen mennyiségű raklapos állvány kivitelezéssel együtt mennyibe kerülne. Az általuk küldött árajánlat egyszerűen több volt, mint baráti! Mikor megmutattam a főnökömnek, gyakorlatilag gondolkodás nélkül rábólintott, úgyhogy haladhatott tovább a folyamat.

A helyszíni felmérés simán ment, a tervezés is hamar megvolt, a tervrajzok szuperek és nagyon körültekintőek voltak. Úgyhogy természetesen leokéztam az egész kivitelezést, és értesítettem minden ügyfelünket a várható újranyitásról. Tekintve, hogy egy raklapos állvány rendszer cseréje nem éppen öt perces meló, így arra az időre le kellett állnunk, plusz a lepakolás, majd az ismételt visszapakolás. Beletelt vagy két hétbe, mire minden kész lett az utolsó csavarig, de el kell, hogy ismerjem, megérte! Olyan remek raklapos állvány rendszert építettek, hogy bármelyik nagykereskedés megirigyelheti! A főnök is tökéletesen elégedett volt a végeredménnyel, szóval a munkánk maradt a régi. A testvéremnek meg majd alaposan megköszönöm, ha legközelebb hazalátogat.