Szeretem a germanisztikát tanulni!

Sosem értettem, hogy a német nyelvet miért tartják olyan sokan csúnyának. Szerintem gyönyörű, és kifejezetten jó a hangzása. Oké, azért egy kicsit pontosítok: a legtöbb dialektus szép. De vannak olyan nyelvjárásai a német nyelvnek, amik alig hasonlítanak a németre, és kifejezetten rondák. Most a bajorokra nézek elsősorban.

Mivel én germanisztikát tanulok, ezért persze illik megértenem a többi dialektust is, de bizonyos nyelvjárásoknál szinte azt éreztem, hogy egy teljesen másik nyelvet kell tanulnom. Ez azért elég durva. Sokszor a németek sem értik meg egymást, ha nem váltanak az elfogadott, közös dialektusra.

A tanulmányaim alatt sikerült egyébként elhelyezkednem egy olyan munkahelyen, ahol szükséges volt a német. A Topiwork volt ebben a segítségemre, és biztos vagyok benne, hogy, ha nem rajtuk keresztül próbálkozom, akkor jóval nehezebben tudtam volna csak munkát találni.

A weboldalukat a https://topiwork.hu címen érhetitek el, és szívből ajánlom, hogy használjátok az oldalt, mert egy valóban fenomenális csapatról van itt szó, akik segítő kezet nyújtanak az álláskereső diákok számára.

Szerintem már a weboldaluk is elmond róluk mindent: az egyik legjobban összeállított oldal, amit valaha láttam. Mindent azonnal meg lehet találni rajta. Az állások között rémesen egyszerű a keresgélés, amit a jól kitalált kategóriáknak lehet köszönni.

Ha megtaláltad azt az állásajánlatot, ami szimpatikus, akkor már csak jelentkezned kell rá, és közben néhány adatot is meg kell adni, de ez is egy nagyon egyszerű folyamat, szóval egyáltalán nem lesz a terhedre.

Ezt követően két állásinterjú következik. Az első a Topiwork-nél, a második pedig a potenciális munkaadónál. Ami tetszett ezekben a beszélgetésekben, hogy figyelembe volt véve, hogy nekem ez az első alkalmam volt az álláskeresés terén.

Eléggé izgultam, és ezt biztosan látták is rajtam, de talán pont emiatt is voltak velem annyira kedvesek és segítőkészek. Szóval egy igazán kellemes élmény volt számomra ez az egész. Én azt mondom, hogy nyugodtan használjátok a https://topiwork.hu weboldalt!