Szeretjük a német autókat

Mikor valakit megkérdezünk, hogy mondja el, melyik a kedvenc autó márkája, elég gyakori az olyan válasz, amiben valamelyik neves német autómárkát jelöli meg. Ez nem véletlen, hiszen a német autóipar világhírű. A német gyárakból kiguruló gépjárművek megbízhatósága és minősége egészen egyedülálló szintet képvisel a személygépkocsik piacán. Ez a megállapítás ráadásul minden autó kategóriában igaz: a népautóktól kezdve, a teherautókon át egészen a luxus kocsikig. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a németek műszaki tudása mindig is a világelsők közé tartozott, ami az autógyártásukban is megmutatkozik.

Egy jómódú ismerősöm ezért is rajong a német autókért. Szinte már-már gyűjti azokat, amennyire csak a pénztárcája ezt megengedi. A járművei között többféle német márka is képviselteti magát. Található közöttük régebbi és újabb is. A barátomnak csak annyi számít, hogy német legyen a tervezése az autónak. Valakinek ez talán örültségnek hangzik, de neki ez a hobbija és az élete. Azonban még a német autók is rászorulnak a javításra néha.

A barátom gyakran mesél a www.metaautoszerviz.hu autószervizről. Már évek óta oda jár, mert számtalan autóján végeztek már el tökéletes munkát, legyen az futómű javítás, gumicsere, a fékrendszer javítása vagy bármi egyéb más. Hatalmas előnye ennek az autószerviznek, hogy márkafüggetlen. Így ha valakinek többféle márkából is van autója, nem kell minden járművével másfelé rohangálnia, hanem mindent képes megjavíttatni egy helyen.

Én magam is ellátogattam az autószerviz weboldalára, mert kíváncsivá váltam, hisz nekem is van autóm. Mikor a szolgáltatásokat végig olvastam, egészen meglepődtem. Ritkán látok olyat, hogy az autószervizben gyakorlatilag mindent képesek vállalni. Az sem probléma, ha kisteher gépkocsiról, vagy motorokról van szó. Egy gépjármű számtalan berendezésből és rendszerből épül fel, főleg ha újabb autóról beszélünk, itt azonban nincs olyan terület, amit ne fedne le a sokéves szakértelmük. Még számítógépes diagnosztikát is képesek elvégezni a modernebb autókon, hogy a hibakódokat kiolvassák, ezáltal is gyorsítva a munkafolyamatot. Egyébként árban is egy nagyon meggyőző szervizről beszélhetünk, amit könnyen le is lehet ellenőrizni, hiszen az árak fel vannak sorolva a szolgáltatások mellett. Az alkatrészeket tekintve nagyon jól meg van szervezve a beszerzés, akármilyen tartozékról vagy gépelemről is legyen szó.

www.metaautoszerviz.hu

El is döntöttem, hogy az aktuális gumicserét ott fogom elvégeztetni. Felmentem a www.metaautoszerviz.hu internetes felületre, ahol csak annyi volt a dolgom, hogy időpontot foglaltam online, amiről visszajelzést is kaptam. Fel is ajánlották, hogy mára van egy szabad időpont, mikor elvihetném az autómat. Ez nekem is megfelelt. A gumicserét nagyon hamar elintézték, hiszen eleve erre készültek, mert a jelentkezésnél megadtam, hogy gumicserére lesz szüksége a járgányomnak. Egy kényelmes váró is a rendelkezésemre állt, amíg a munkálatokat befejezték. A gumicsere során a centrírozást is elvégezték. Ez gyakorlatilag a kerekek kiegyensúlyozása. Ez nagyon fontos, mert ha ezt nem végzik el megfelelően, előfordulhat, hogy a gépkocsink rázkódni fog nagyobb sebesség esetében. Az abroncsok cseréje során figyelme veszik a gyári adatokat is: a csavarok nyomatéka és az abroncsokban lévő nyomás beállítása is a gyártól által megadott számok alapján megy végbe. Ráadásként még a kerékagyat is réz sprayel veszik kezelésbe, így az védve lesz a korrózió ellen.

Láthatjuk, hogy még egy egyszerűnek hangzó abroncs cserénél is mennyi mindenre oda kell figyelni. Örülök, hogy ezt a feladatot egy ilyen szakszerű csapatra bíztam.