Várjuk el a német precizitást!

 Talán sztereotípia, talán több annál, de bizony szeretjük összekötni a németek kultúráját a precizitással. Híresek a németek a szabálykövetésükről, és arról, hogy a munkát tisztességesen, pontosan, helyesen végzik el. De miket gondolunk még a németekről?

               Azon kívül, hogy szorgalmasak és pontosak, rendszeresen feltételezzük róluk azt is, hogy unalmasak, nincsen humoruk. De ez vajon igaz? Nem feltétlenül. A londoni Goethe intézet vezetője például váltig állítja, hogy a németek divatosak, életszerűek és lazák. Hogy hol az igazság, azt a legegyszerűbb úgy megállapítani, hogy sok német filmet nézünk, vagy – ha még pontosabb képet akarunk látni – elmegyünk Németországba, és sok emberrel megismerkedünk.

               Visszatérve a precizitásra, az talán picit több mint sztereotípia a németekkel kapcsolatban, és gyakran vágyunk is rá, például egy vízvezeték kicserélésénél, hiszen, ha német precizitással javítanak meg egy szakaszt a vízvezetékben, akkor az bizony sokáig jó lesz.

               Ha német precizitással dolgozó céget keresünk, akkor a látókörünkbe kerülhet a https://vizszereles.net, mely cég emberei – az oldaluk tájékoztatása szerint – profi szakembereket tudnak biztosítani, mégpedig sürgősen. A sürgősen szó olyannyira szó szerint értendő, hogy Budapestre és környékére sürgős esetben akár 1-2 órán belül is ki tudnak menni, és elkezdik a hiba elhárítását, kijavítását. Vállalnak vízszerelést (melybe beletartozik a vízvezeték szerelés; a WC szerelése; a kádfelújítás és a csaptelepek, mosdók, bojlerek szerelése, felújítása), csatornázást (mely alatt a csatornaépítést és a lefolyó szennyvízhálózat szerelését értik), a csőtörések elhárítását (akár nyomóvezeték sérült meg, akár szennyvízvezetéket érint a csőtörés), duguláselhárítást (mellyel kapcsolatban kiemelik, hogy a  házi duguláselhárító szerek ronthatnak is a helyzeten), csatornakamerázást (mely lényegében a kamerás csővizsgálatot takarja, amivel megelőzhető a felesleges bontás) és fűtésszerelést (ami akkor lehet aktuális, ha nem melegít a fűtőtest, esetleg ha annak ellenére van hideg a lakásban, hogy a gázkészülék működik).

https://vizszereles.net

               Ha úgy döntesz, hogy elnyerte a https://vizszereles.net nevű cég a tetszésedet, és megbízol bennük, akkor mindent rábízhatsz, a pontos hibafeltárástól a szerelésig. Az első lépés ebben az esetben, hogy fel kell hívnod a weboldalukon feltüntetett telefonszámot, vagy írnod kell a honlapon található üzenetküldő boxban, és meg kell várnod, amíg visszahívnak. Ezt követően meg kell válaszolnod néhány kérdést, melyet a cég munkatársai tesznek fel neked, majd – természetesen – meg kell beszélnetek egy időpontot. Ez – mint korábban már írtam – akár egy-két órán belül is lehet a munka sürgősségétől és a lakóhelyedtől függően. A megbeszélt időpontra megérkeznek a szakemberek a szükséges szerszámokkal és alkatrészekkel, és megkezdi a hiba elhárítását. Ez valamivel hosszabb idő is lehet, mint amennyit más szakembereknél megszokhattál, ennek az az oka, hogy biztosan minőségi munkát végeznek. A cégnek fontos a bizalom, ebből kifolyólag – plusz mivel több év garanciát vállalnak az elvégzett munkára – nekik is az az érdekük, hogy amit egyszer megjavítottak, az egyhamar ne menjen ismételten tönkre.

               A vízszerelés.net munkatársai eredeti, minőségi alkatrészekkel dolgoznak, és több mint 30 éve vannak a szakmában. Számlájukat a biztosítótársaságok is gond nélkül elfogadják. Honlapjukon minden problémakörről hosszabb cikkeket is olvashatsz, hogy ne kelljen mendemondák alapján döntést hoznod. Mint írják, minden kollégájuk rendelkezik azzal a képzettséggel és tapasztalattal, ami a profi munkához szükséges.